Немате ставки во вашата кошничка.
Пребарување
Filters
RSS

Блог

Кои се вашите можности за развој како графички дизајнер?
Кои се вашите можности за развој како графички дизајнер?

Ако често се фаќате себе си со пенкало или молив во вашата рака, можно е да имате афинитети за графички дизајнер. Бирото за статистика на трудот (БЛС) ги проектира изгледите за работа за оваа позиција во наредните години.Графичките дизајнери во компјутерските и сродни полиња се очекува да имаат пора...

Прочитајте што има да ви каже Радица Бошњаковска која го посети курсот за copywriting
Прочитајте што има да ви каже Радица Бошњаковска која го посети курсот за copywriting
Благодарност до Калин за споделените информации и знаење што ни го пренесе на тридневниот курс. Дефинитивно ми ги отвори видиците и ми даде мотив да продолжам да се надградувам во оваа сфера, и да сменам професија (fingers crossed).
 
Следниот термин е на 25.03.2019 година. Пријавувањата се во тек...
Анета Ристеска - Учесник на курсот за Copywriting
Анета Ристеска - Учесник на курсот за Copywriting
Креирањето приказна/содржина е исклучително важна вештина во застапувањето и промовирањето одредена визија. Посебно, затоа што, ние, луѓето, сакаме да раскажуваме, да слушаме искуства, да (се) препознаваме, да мотивираме, да инспирираме, да нѐ инспирираат... 
Но, како денес најдобро да ја испратиме...
Што е Copywriting и кое е неговото значење во дигиталните медиуми?
Што е Copywriting и кое е неговото значење во дигиталните медиуми?

Ако сте збунети околу она што е copywriting како и повеќето луѓе, тогаш продолжете со читање до крајот. Во суштина, тоа е секое пишување остварено за бизнис, до точка на продажба на производ или услуга. Редовно се користи за да ги поттикне луѓето да размислуваат за брендот /производот. Освен вестите...

Зошто е добро да се изучува PHP програмскиот јазик ?
Зошто е добро да се изучува PHP програмскиот јазик ?

PHP  е моќен Script програмски јазик кој служи за изградување на динамични веб страни. Овој јазик го користат програмери кои го ценат поради тоа што е флексибилен, брз, популарен и има голем капацитет. На веб дизајнерите им одговара бидејќи овозможува многу можности и е лесен за употреба. Многу е ед...