Немате ставки во вашата кошничка.
Пребарување
Filters

Full Stack .NET Developer

Времетраење - 7 месеци 🔔 Почеток: 10.06.2024г. За пријави до 30.05.2024 година, цената е со 30% попуст. Пријави се на 078/399-947, 076/336-666, фејсбук или инстаграм или пак на емаил contact@different.com.mk
Шифра: 907
ден 76.000,00
- +

 

Начин на плаќање: На 7 рати, со картичка или пак на фактура.

За оваа академија не е потребно претходно знаење. Наменет е за почетници кои се подготвуваат за кариера како софтверски инженер.

 

Дали некогаш сте се запрашале како програмерите создаваат неверојатни веб апликации? Имате ли се што е потребно за да бидете еден од нив? Ако е така, овој курс е за вас.

 

Што значи да се изгради веб-апликација од сам почеток и што ќе научите на оваа академија?

Концепти како база на податоци, SQL, No-Sql, HTML, CSS, JavaScript, UI, Frontend, Backend, LINQ, REST, API, Веб развој, хостинг, IDE, T-SQL, итн., кои се добро објаснети за време на курсот

Креирање база на податоци (Sql vs No-Sql)

Креирање кориснички интерфејс (HTML, CSS & JavaScript)

Креирање API

Креирање“layer” одговорен за логичка обработка на вашата апликација

Креирање“layer” одговорен за извршување операции против нашата база на податоци

Овозможување локален хостинг

Тестирање на апликацијата

 

Оваа академија ќе ви помогне да:

Ги подобрите вашето логично размислување

Ги подобрите вашите способности за решавање на проблемите

Ги подобрите вашите вештини за пребарување

Разберете како функционираат софтверските апликации

Најдете убава и добро платена работа

 

По завршувањето, ќе можете да:

Ги разберете основните концепти на C #

Ги разберете основните концепти на Web Development

Ги разберете основните концепти на Full Stack. NET развојниот процес

Да изградите веб апликација со користење на методите презентирани во текот на курсот

Да ги разберете основните концепти на бази на податоци и прашања

Да аплицирате на интервјуа за помлад софтверски инженер или стажирате во меѓународни компании

 

Програма:

-          Што е програмирање?

-          Што е Full Stack Developer: Database, Frontend and Backend

-          Што е Web Browser?

-          Што е IDE?

-          Microsoft Visual Studio: Setup

-          Како работат веб апликациите

-          Што е хостинг: сетирање

-          Избор на дата на податоци: сетирање

-          Database System вовед: Microsoft SQL Server

-          Database Schema Using Medieval Methods: The Magical Pen And The Paper

-          Database Schema Using Medieval Methods: The Magical Pen And The Paper

-          Вежба: креирање на Database

-          Adding Test Data To Our Tables

-          Што е T-SQL?

-          Вежба: T-SQL

-          Backend: C#

-          Класи, методи, променливи, именски простори и типови

-          Frontend: HTML, CSS and Javascript

-          Проект: Frontend and Backend

-          Линкување на Database

-       Way Of Writing T-SQL Queries: Lambda Expressions

-          Вежба: Repositories

-          Што е Mapping?

-          Data Transfer Objects ( DTOs )

-          Вежба: Data Contracts layer

-       MovieManagement

-       Што е API?

-       Вежба: API

-       Дебагирање на API

-       Што е  Bootstrap?

-       Го користиме нашиот Frontend Project: First MVC Controller

-       The 'List' Page

-       The 'Details' Page

-       Вежба: Frontend (Style 'Details' page, Build 'Create' page for Movies, Build 'List', 'Details', 'Create' pages for Categories and Reviews)

 

 

 

Начин на плаќање: На 7 рати, со картичка или пак на фактура.

За оваа академија не е потребно претходно знаење. Наменет е за почетници кои се подготвуваат за кариера како софтверски инженер.

 

Дали некогаш сте се запрашале како програмерите создаваат неверојатни веб апликации? Имате ли се што е потребно за да бидете еден од нив? Ако е така, овој курс е за вас.

 

Што значи да се изгради веб-апликација од сам почеток и што ќе научите на оваа академија?

Концепти како база на податоци, SQL, No-Sql, HTML, CSS, JavaScript, UI, Frontend, Backend, LINQ, REST, API, Веб развој, хостинг, IDE, T-SQL, итн., кои се добро објаснети за време на курсот

Креирање база на податоци (Sql vs No-Sql)

Креирање кориснички интерфејс (HTML, CSS & JavaScript)

Креирање API

Креирање“layer” одговорен за логичка обработка на вашата апликација

Креирање“layer” одговорен за извршување операции против нашата база на податоци

Овозможување локален хостинг

Тестирање на апликацијата

 

Оваа академија ќе ви помогне да:

Ги подобрите вашето логично размислување

Ги подобрите вашите способности за решавање на проблемите

Ги подобрите вашите вештини за пребарување

Разберете како функционираат софтверските апликации

Најдете убава и добро платена работа

 

По завршувањето, ќе можете да:

Ги разберете основните концепти на C #

Ги разберете основните концепти на Web Development

Ги разберете основните концепти на Full Stack. NET развојниот процес

Да изградите веб апликација со користење на методите презентирани во текот на курсот

Да ги разберете основните концепти на бази на податоци и прашања

Да аплицирате на интервјуа за помлад софтверски инженер или стажирате во меѓународни компании

 

Програма:

-          Што е програмирање?

-          Што е Full Stack Developer: Database, Frontend and Backend

-          Што е Web Browser?

-          Што е IDE?

-          Microsoft Visual Studio: Setup

-          Како работат веб апликациите

-          Што е хостинг: сетирање

-          Избор на дата на податоци: сетирање

-          Database System вовед: Microsoft SQL Server

-          Database Schema Using Medieval Methods: The Magical Pen And The Paper

-          Database Schema Using Medieval Methods: The Magical Pen And The Paper

-          Вежба: креирање на Database

-          Adding Test Data To Our Tables

-          Што е T-SQL?

-          Вежба: T-SQL

-          Backend: C#

-          Класи, методи, променливи, именски простори и типови

-          Frontend: HTML, CSS and Javascript

-          Проект: Frontend and Backend

-          Линкување на Database

-       Way Of Writing T-SQL Queries: Lambda Expressions

-          Вежба: Repositories

-          Што е Mapping?

-          Data Transfer Objects ( DTOs )

-          Вежба: Data Contracts layer

-       MovieManagement

-       Што е API?

-       Вежба: API

-       Дебагирање на API

-       Што е  Bootstrap?

-       Го користиме нашиот Frontend Project: First MVC Controller

-       The 'List' Page

-       The 'Details' Page

-       Вежба: Frontend (Style 'Details' page, Build 'Create' page for Movies, Build 'List', 'Details', 'Create' pages for Categories and Reviews)

 

 

Напишете сопствен осврт
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  • Лош
  • Одлично