Немате ставки во вашата кошничка.
Пребарување
Filters

Copywriting

Уморни сте од секојдневниот и веќе здодевен начин на продажба, сакате да ја зголемите продажбата, да дојдете до повеќе потенцијални клиенти, да бидете препознатливи, впечатливи? Доколку одговорот е ДА, oвој курс е токму за вас или вашиот вработен. Курсот е со времетраење од 3 дена, вкупно 9 часа. Почеток: ✓Старт 06.05.2019 година, 18:00ч.
Шифра: 3
ден 4.500,00
- +
Што ќе научите?
✓Научете како да напишете текст како продажен примерок
✓Дознај што треба да направите за да ја подобрите постоечката продажбa
✓Запознајте се со најстарата маркетиншка формула "AIDA"
✓Запознајте се со основите што секој copywriting треба да знае
✓Дознајте повеќе за Моќниот чекор-по-чекор процес на изградба на вашата 
онлајн страна. ✓Научете ги вештините за тоа како на правилен начин да ги привлечете
✓потенцијалните купувачи, преку добро смислен текст. ✓Дознајте повеќе за BEST-KEPT оружјето на секој врвен copywriter

Општ преглед на програмата

Програмата има за цел да им помогне на сите кои го посетуваат да ги разберат основите на copywriting-от како една од клучните гранки во модерниот и традиционланиот маркетинг. Во рамките на програмата сите ќе може да ги разберат основите на креативното пишување, да научат основни стандарди и пракси во copywriting-от.

 

       Поделба на програмата и часовите

Вовед во copywriting

- Видови copy 

- Kaко да почнеме со креативно пишување 

- Пракси и стандарди

- Уметностa во copywriting-от – зошто има една од главните улоги во маркетингот  

Copywriting за advertising и директен маркетинг

- Запознавање со целната публиката 

- Креирање на добра директна порака

- Видови пристапи во креирање на пораката 

- Case studies

Copywriting за бренд и други маркетинг цели

- Пристапи во креирање на пораката 

- Градење на бренд и бренд имиџ преку copywriting-от

- Локални и глобални разлики

- Case studies

Copywriting за бренд и други маркетинг цели 

- Пракси и принцпи

- Breakdown – социјален медиум по медиум 

- Case studies 

 

Зошто Different Academy?
 

Different е компанија со повеќе од 6 години работно искуство. Овој курс е интерактивен, односно се изучува преку практични примери. Сите учесници на крајот од наставата ќе добијат сертификати за завршен курс, како и ќе се стекнат со можност за пракса или вработување.


За кого е наменет овој курс?


Доколку, сакате да се стекнете со дополнителни вештини
во пишувањето,
Сакате да ја промените професијата,
Сакате да заработите пари онлајн преку пишување
на наменски текстови,
Сакате да го подобрите начинот на продажба
Едноставно за секој.

Што е потребно за да може да ја следите оваа обука?
- Добро расположение
- Желба и ентузицијазам

Предавач
Калин Марковиќ
Калин е искусен маркетер со повеќе од 6 години искуство во маркетинг водите, со главен акцент на copywriting и дигитален маркетинг.
Со работа на локалниот и европскиот пазар, преку практични примери од индустријата и неговото искуство, тој е тука да ве научи за
правила и принципи на copywriting-от и дигиталниот маркетинг, но и како истите да ги почитувате кога е потребно.
Приватно сака хеви метал, боречки вештини и возење МТВ.


 
Што ќе научите?
✓Научете како да напишете текст како продажен примерок
✓Дознај што треба да направите за да ја подобрите постоечката продажбa
✓Запознајте се со најстарата маркетиншка формула "AIDA"
✓Запознајте се со основите што секој copywriting треба да знае
✓Дознајте повеќе за Моќниот чекор-по-чекор процес на изградба на вашата 
онлајн страна. ✓Научете ги вештините за тоа како на правилен начин да ги привлечете
✓потенцијалните купувачи, преку добро смислен текст. ✓Дознајте повеќе за BEST-KEPT оружјето на секој врвен copywriter

Општ преглед на програмата

Програмата има за цел да им помогне на сите кои го посетуваат да ги разберат основите на copywriting-от како една од клучните гранки во модерниот и традиционланиот маркетинг. Во рамките на програмата сите ќе може да ги разберат основите на креативното пишување, да научат основни стандарди и пракси во copywriting-от.

 

       Поделба на програмата и часовите

Вовед во copywriting

- Видови copy 

- Kaко да почнеме со креативно пишување 

- Пракси и стандарди

- Уметностa во copywriting-от – зошто има една од главните улоги во маркетингот  

Copywriting за advertising и директен маркетинг

- Запознавање со целната публиката 

- Креирање на добра директна порака

- Видови пристапи во креирање на пораката 

- Case studies

Copywriting за бренд и други маркетинг цели

- Пристапи во креирање на пораката 

- Градење на бренд и бренд имиџ преку copywriting-от

- Локални и глобални разлики

- Case studies

Copywriting за бренд и други маркетинг цели 

- Пракси и принцпи

- Breakdown – социјален медиум по медиум 

- Case studies 

 

Зошто Different Academy?
 

Different е компанија со повеќе од 6 години работно искуство. Овој курс е интерактивен, односно се изучува преку практични примери. Сите учесници на крајот од наставата ќе добијат сертификати за завршен курс, како и ќе се стекнат со можност за пракса или вработување.


За кого е наменет овој курс?


Доколку, сакате да се стекнете со дополнителни вештини
во пишувањето,
Сакате да ја промените професијата,
Сакате да заработите пари онлајн преку пишување
на наменски текстови,
Сакате да го подобрите начинот на продажба
Едноставно за секој.

Што е потребно за да може да ја следите оваа обука?
- Добро расположение
- Желба и ентузицијазам

Предавач
Калин Марковиќ
Калин е искусен маркетер со повеќе од 6 години искуство во маркетинг водите, со главен акцент на copywriting и дигитален маркетинг.
Со работа на локалниот и европскиот пазар, преку практични примери од индустријата и неговото искуство, тој е тука да ве научи за
правила и принципи на copywriting-от и дигиталниот маркетинг, но и како истите да ги почитувате кога е потребно.
Приватно сака хеви метал, боречки вештини и возење МТВ.


 
Напишете сопствен осврт
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  • Лош
  • Одлично
Ознаки за производ