Немате ставки во вашата кошничка.
Пребарување
Filters

Дигитален маркетинг

До крајот на овој курс ќе знаете како да ја дефинирате вашата публика, да сетирате кампањи, да управувате со најзначајните маркетинг канали, како и да донесете сообраќај од истите, но и да ги анализирате добиените резултати. Ќе можете да ги спроведете истите чекори на работа или за вашите клиенти. Курсот е во времетраење од 34 часа, односно 2 месеци. 🔔 Почеток: 10.11.2019г. ⏰ 18:00ч.
Шифра: 15
ден 21.000,00
ден 17.850,00
- +

Дали сакате да научите вештини во дигиталниот маркетинг кои ќе ви помогнат да го унапредите вашиот бизнис или кариера?

 Во времетраење од 34 часа обука и практични примери кои ќе можете да ги следите, ова е најсеопфниот курс по Дигитален маркетинг.  Ќе започнете со основите, а ќе завршите со исклучително високо ниво на знаење, а сето тоа нашите предавачи ќе ви го покажат и практично чекор по чекор. 

До крајот на курсот, ќе знаете како да ја дефинирате вашата публика, да сетирате кампањи, да управувате со најзначајните маркетинг канали, како и да донесете сообраќај од истите, но и да ги анализирате добиените резултати. Ќе можете да ги спроведете истите чекори на работа или за вашите клиенти. 

Курсот е во траење од 34 часа, односно 2 месеци.  

Што ќе научите на курсот за Дигитален маркетинг:

Вовед во дигитален маркетинг

✓ Основи на маркетинг процесот и како тие се применуваат во рамките на дигиталниот маркетинг

✓ Развој и историја на дигиталниот маркетинг

✓ Funnel маркетинг

✓ Главни канали и медиуми

✓ Краток тест со прашања

 Digital Marketing strategy

✓ Како да го дефинирате бизнисот

✓ Како да се дефинира целната публика

✓ Дефинирајте позиционирање, тон на комуникација

✓ Идентитет на брендот (Зошто е важно, како да се држиме до идентитетот на брендот, Алатки за користење ако не сте дизајнер)

 Facebook маркетинг

✓ Таргетирање(Core targeting, Custom Audiences, Lookalike Audience)

✓ Ad Formats and placements

✓ Буџетирање (Minimum Ad spent, Менаџирање на буџетиво однос со цели)

✓ Ad Creative (visual, relevant, strong call to action)

✓ Split Testing (product image/people image, headline, placement, targeting, bid type…)

✓ Анализа и извештаи (Facebook Pixel)

✓ Сетирање на фејсбук бизнис акаунт

✓ Краток тест со прашања              

 Инстаграм маркетинг

✓ Сетирање на бизнис акаунт

✓ Креирање на содржина

✓ Известување

✓ Како да ги зголемите следбениците (трикови и алатки)

✓ Hashtags: цел и употреба

✓ Инста приказни

✓ Анализа

✓ Shopping features

  SEM and SEO/ Google Adwords

✓ Што е Search Engine Optimization

✓ Како функционираат интернет пребарувачите

✓ Како да ги препознаете и да ги прочитате резултатите од пребарувањето

✓ Што Google смета дека е spam

✓ Сите алгоритми на Google и брзина на веб страна

✓ Стратегија на клучни зборови

✓ Google Keyword Planner

✓ Анализа на конкуренција

✓ Основи на SEO Web Design

✓ Креирање на оптимизирана содржина

✓ Оптимизирање на содржина на социјални медиуми

✓ Основи на линкување и како да дојдете до линкови

✓ Google Analytics

✓ Google Webmaster Tools

✓ Корисни алатки кои ви се потребни при оптимизација

✓ Вежба

Copywriting

 Вовед во copywriting

 ✓ Видови copy 

 ✓ Kaко да почнеме со креативно пишување 

 ✓ Пракси и стандарди

 ✓ Уметностa во copywriting-от – зошто има една од главните улоги во маркетингот  

 * Copywriting за advertising и директен маркетинг 

✓ Запознавање со целната публиката 

 ✓ Креирање на добра директна порака

 ✓ Видови пристапи во креирање на пораката 

✓ Case studies

 * Copywriting за бренд и други маркетинг цели

✓ Пристапи во креирање на пораката 

✓ Градење на бренд и бренд имиџ преку copywriting-от

 ✓ Локални и глобални разлики

 ✓ Case studies 

Copywriting за бренд и други маркетинг цели  

✓ Пракси и принцпи

 ✓ Breakdown – социјален медиум по медиум 

 ✓ Case studies 

 E-mail маркетинг

✓ E-mail маркетинг кампањи и решенија ( Mailchimp, Sendgrid, итн.)

✓ Вовед во Mailchimp

✓ Креирање е-маил маркетинг стратегија (B2B и B2C)

✓ A/B split testing кампањи

✓ Како да зголемите вашата е-маил листа

✓ Содржина

✓ Pop-ups, Opt-ins и GDPR

✓ Google Analytics

✓ Анализа на Mailchimp

✓ Email Growth hacking алатки

✓ Lead generation

- Вежба

LinkedIn маркетинг

✓ Сетирање и оптимизација

✓ Connections

✓ InMail

✓ Вирални објави, зголемување на сообраќајот на веб страната

✓ LinkedIn групи

✓ Сетирање на страница на компанијата

 За кого е наменет овој курс?

 • Дигитални маркетери и сите останати вработени во маркетинг агенција
 • Имате сопствена компанија
 • Сакате да започнете свој онлајн бизнис
 • Имате сопствен блог или онлајн продавница
 • Студенти
 • Секој кој што сака нов предизвик во кариерата. 

Предавачи:

Елена

Дарко Иваноски - SEO консултант  1on1Seo 

Викторија Лоба - инфлуенсер

Гостин предавач од македонска успешна компанија.

 

 

 

 

Дали сакате да научите вештини во дигиталниот маркетинг кои ќе ви помогнат да го унапредите вашиот бизнис или кариера?

 Во времетраење од 34 часа обука и практични примери кои ќе можете да ги следите, ова е најсеопфниот курс по Дигитален маркетинг.  Ќе започнете со основите, а ќе завршите со исклучително високо ниво на знаење, а сето тоа нашите предавачи ќе ви го покажат и практично чекор по чекор. 

До крајот на курсот, ќе знаете како да ја дефинирате вашата публика, да сетирате кампањи, да управувате со најзначајните маркетинг канали, како и да донесете сообраќај од истите, но и да ги анализирате добиените резултати. Ќе можете да ги спроведете истите чекори на работа или за вашите клиенти. 

Курсот е во траење од 34 часа, односно 2 месеци.  

Што ќе научите на курсот за Дигитален маркетинг:

Вовед во дигитален маркетинг

✓ Основи на маркетинг процесот и како тие се применуваат во рамките на дигиталниот маркетинг

✓ Развој и историја на дигиталниот маркетинг

✓ Funnel маркетинг

✓ Главни канали и медиуми

✓ Краток тест со прашања

 Digital Marketing strategy

✓ Како да го дефинирате бизнисот

✓ Како да се дефинира целната публика

✓ Дефинирајте позиционирање, тон на комуникација

✓ Идентитет на брендот (Зошто е важно, како да се држиме до идентитетот на брендот, Алатки за користење ако не сте дизајнер)

 Facebook маркетинг

✓ Таргетирање(Core targeting, Custom Audiences, Lookalike Audience)

✓ Ad Formats and placements

✓ Буџетирање (Minimum Ad spent, Менаџирање на буџетиво однос со цели)

✓ Ad Creative (visual, relevant, strong call to action)

✓ Split Testing (product image/people image, headline, placement, targeting, bid type…)

✓ Анализа и извештаи (Facebook Pixel)

✓ Сетирање на фејсбук бизнис акаунт

✓ Краток тест со прашања              

 Инстаграм маркетинг

✓ Сетирање на бизнис акаунт

✓ Креирање на содржина

✓ Известување

✓ Како да ги зголемите следбениците (трикови и алатки)

✓ Hashtags: цел и употреба

✓ Инста приказни

✓ Анализа

✓ Shopping features

  SEM and SEO/ Google Adwords

✓ Што е Search Engine Optimization

✓ Како функционираат интернет пребарувачите

✓ Како да ги препознаете и да ги прочитате резултатите од пребарувањето

✓ Што Google смета дека е spam

✓ Сите алгоритми на Google и брзина на веб страна

✓ Стратегија на клучни зборови

✓ Google Keyword Planner

✓ Анализа на конкуренција

✓ Основи на SEO Web Design

✓ Креирање на оптимизирана содржина

✓ Оптимизирање на содржина на социјални медиуми

✓ Основи на линкување и како да дојдете до линкови

✓ Google Analytics

✓ Google Webmaster Tools

✓ Корисни алатки кои ви се потребни при оптимизација

✓ Вежба

Copywriting

 Вовед во copywriting

 ✓ Видови copy 

 ✓ Kaко да почнеме со креативно пишување 

 ✓ Пракси и стандарди

 ✓ Уметностa во copywriting-от – зошто има една од главните улоги во маркетингот  

 * Copywriting за advertising и директен маркетинг 

✓ Запознавање со целната публиката 

 ✓ Креирање на добра директна порака

 ✓ Видови пристапи во креирање на пораката 

✓ Case studies

 * Copywriting за бренд и други маркетинг цели

✓ Пристапи во креирање на пораката 

✓ Градење на бренд и бренд имиџ преку copywriting-от

 ✓ Локални и глобални разлики

 ✓ Case studies 

Copywriting за бренд и други маркетинг цели  

✓ Пракси и принцпи

 ✓ Breakdown – социјален медиум по медиум 

 ✓ Case studies 

 E-mail маркетинг

✓ E-mail маркетинг кампањи и решенија ( Mailchimp, Sendgrid, итн.)

✓ Вовед во Mailchimp

✓ Креирање е-маил маркетинг стратегија (B2B и B2C)

✓ A/B split testing кампањи

✓ Како да зголемите вашата е-маил листа

✓ Содржина

✓ Pop-ups, Opt-ins и GDPR

✓ Google Analytics

✓ Анализа на Mailchimp

✓ Email Growth hacking алатки

✓ Lead generation

- Вежба

LinkedIn маркетинг

✓ Сетирање и оптимизација

✓ Connections

✓ InMail

✓ Вирални објави, зголемување на сообраќајот на веб страната

✓ LinkedIn групи

✓ Сетирање на страница на компанијата

 За кого е наменет овој курс?

 • Дигитални маркетери и сите останати вработени во маркетинг агенција
 • Имате сопствена компанија
 • Сакате да започнете свој онлајн бизнис
 • Имате сопствен блог или онлајн продавница
 • Студенти
 • Секој кој што сака нов предизвик во кариерата. 

Предавачи:

Елена

Дарко Иваноски - SEO консултант  1on1Seo 

Викторија Лоба - инфлуенсер

Гостин предавач од македонска успешна компанија.

 

 

 

 

Напишете сопствен осврт
 • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
 • Лош
 • Одлично
Ознаки за производ