Немате ставки во вашата кошничка.
Пребарување
Filters

Академија за PHP Development

Времетраење - 100 часа, 2 пати неделно по 3 школски часа Тел. за контакт: 078/399-947 и 076/336-666 🔔 Почеток: 01.03.2022г.
Шифра: 5686
ден 83.000,00
- +

 

Времетраење: 100 часа

Станете Php Developer  

На оваа PHP програма ќе научите да конструирате, пишувате, дополнувате и одржувате интернет апликации во PHP. Ќе добиете програмско знаење за програмирањето на напредните web апликации кои опфаќаат изработка на шопови, интернет поратли, форуми, страни специјализирани за социјални мрежи како (Facebook, YouTube).

 

Изработете софтвер по сопствена мерка.

Програмерите на PHP web апликацијата изработуваат софтвер кој го убрзуваат, олеснуваат и создаваат поврзувањето со web и интернетот воопшто, како и електронското работење (e-Business). Во нивната работа постојано е потребно развивање на напредни апликации како и одржување на постоечките. 

 

Вовед во програмата:

Вовед во курсот

 - Алатки и софтвер

 

HTML5

 - HTML5 Вовед

 - Basic HTML5 структура и елементи

 - Атрибути

 - Секции на еден HTML5 документ

 - Текстови и параграфи

 - Листи и навигација

 - Табели

 - Секции

 - Странични елементи

 

CSS3

 - Box модел

 - ID и класи

 - Родител, дете и вгнездени елементи

 - Imports

 - Текстови и фонтови

 - Стилување со margins, paddings, float

 - Димензии и позиции

 - Стилување на листи

 - Стилување на табели

 - Граници и сенки

 - Селектори и псеудо

 - Анимации и транзиции

 

Javascript

 - Вовед во JS

 - Варијабли и податочни видови

 - Основни оператори

 - Логички оператори 

 - Стринг оператори

 - Функции и низи

 - Објекти и методи

 - Итерации

 - Пермисии и опсег на варијабли и методи

Основи на PHP
 
 - Што е PHP
 - Дефинирање на целите
 
Инсталирање на потребните алатки
 
 - Инсталирање на Sublime text
 - Инсталирање на WAMP
 - Работа со конзола Chrome и Firefox
 
 
MySQL
 
 - Вовед во MySQL
 - SQL команди
 - CRUD операции
 - Дијаграми
 - Вежба
 
PHP
 
 - Основна синтакса
 - Варијабли, броеви, стрингови и датуми
 - Оператори
 - Кондиционали
 - Вежба
 
 - Низи
 - Фунцкции
 - Форми
 - Валидација на форми
 - Форма со побарување 
 - Email форма
 - Вежба
 
PHP
 
 - Мултидимензионали низи
 - Вежба
 
 - Конецпти на библиотеки
 - Фајлови, читање, пишување, креирање, закачување
 - Вежба
 
 - Колачиња
 - Вежба
 
 - Справување со грешки
 - Вежба
 
PHP
 
 - Концепти на OOP  
 - Концепти на MVC
 

 

 

 

Времетраење: 100 часа

Станете Php Developer  

На оваа PHP програма ќе научите да конструирате, пишувате, дополнувате и одржувате интернет апликации во PHP. Ќе добиете програмско знаење за програмирањето на напредните web апликации кои опфаќаат изработка на шопови, интернет поратли, форуми, страни специјализирани за социјални мрежи како (Facebook, YouTube).

 

Изработете софтвер по сопствена мерка.

Програмерите на PHP web апликацијата изработуваат софтвер кој го убрзуваат, олеснуваат и создаваат поврзувањето со web и интернетот воопшто, како и електронското работење (e-Business). Во нивната работа постојано е потребно развивање на напредни апликации како и одржување на постоечките. 

 

Вовед во програмата:

Вовед во курсот

 - Алатки и софтвер

 

HTML5

 - HTML5 Вовед

 - Basic HTML5 структура и елементи

 - Атрибути

 - Секции на еден HTML5 документ

 - Текстови и параграфи

 - Листи и навигација

 - Табели

 - Секции

 - Странични елементи

 

CSS3

 - Box модел

 - ID и класи

 - Родител, дете и вгнездени елементи

 - Imports

 - Текстови и фонтови

 - Стилување со margins, paddings, float

 - Димензии и позиции

 - Стилување на листи

 - Стилување на табели

 - Граници и сенки

 - Селектори и псеудо

 - Анимации и транзиции

 

Javascript

 - Вовед во JS

 - Варијабли и податочни видови

 - Основни оператори

 - Логички оператори 

 - Стринг оператори

 - Функции и низи

 - Објекти и методи

 - Итерации

 - Пермисии и опсег на варијабли и методи

Основи на PHP
 
 - Што е PHP
 - Дефинирање на целите
 
Инсталирање на потребните алатки
 
 - Инсталирање на Sublime text
 - Инсталирање на WAMP
 - Работа со конзола Chrome и Firefox
 
 
MySQL
 
 - Вовед во MySQL
 - SQL команди
 - CRUD операции
 - Дијаграми
 - Вежба
 
PHP
 
 - Основна синтакса
 - Варијабли, броеви, стрингови и датуми
 - Оператори
 - Кондиционали
 - Вежба
 
 - Низи
 - Фунцкции
 - Форми
 - Валидација на форми
 - Форма со побарување 
 - Email форма
 - Вежба
 
PHP
 
 - Мултидимензионали низи
 - Вежба
 
 - Конецпти на библиотеки
 - Фајлови, читање, пишување, креирање, закачување
 - Вежба
 
 - Колачиња
 - Вежба
 
 - Справување со грешки
 - Вежба
 
PHP
 
 - Концепти на OOP  
 - Концепти на MVC
 

 

 

Напишете сопствен осврт
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  • Лош
  • Одлично