Немате ставки во вашата кошничка.
Пребарување
Filters

Курс за JavaScript

До крајот на курсот, ќе бидете способен JavaScript програмер, способен да го напишете, разберете и разградите JavaScript кодот користејќи ги сите моќни функции што ни ги нуди јазикот. Времетраење на курсот: 28 часа. Старт: 02.04.2019 година, 18:00ч
Шифра: 117
ден 18.000,00
- +

Дали сакате да го научите програмскиот јазик број # 1 кој движи интернетот?

Ако вашиот одговор е големо ДА ... Тогаш ова е курсот што го барате!

Ова е навистина комплетен курс за JavaScript, кој го надминува она што на другите курсеви за JavaScript би го научиле.

Од комплетен JavaScript почетник на крајот на курсот ќе станете искусен девелопер. Вие не само што ќе го научите JavaScript јазикот, туку и ќе научите како да програмирате. Како да ги решите проблемите, како да структурирате и организирате код користејќи општи шаблони на JavaScript.

Ќе дознаете "зошто" нешто функционира во JavaScript, а не само "како".

Овој курс е различен бидејќи не станува збор само за пишување на код, туку и за тоа како и зошто кодот функционира онака како што тоа го прави. Бидејќи тоа е совршена мешавина помеѓу теоријата и праксата, ќе учиме на реални проекти и практични примери.

 

Значи, до крајот на курсот, ќе бидете способен JavaScript програмер, способен да го напишете, разберете и разградите JavaScript кодот користејќи ги сите моќни функции што ни ги нуди јазикот.

 

Курсот е во времетраење од 28 часа, односно два пати неделно по 3 часа. 

Што се ќе научите на овој курс:

- Сите основни принципи на програмирањето и JavaScript: варијабли, типови на податоци, булова логика, if/else loops, јамки, функции, објекти, низи и многу повеќе

- Сè што треба да знаете за да стекнете длабоко разбирање за тоа како JavaScript работи позадински: извршување, подигање, scoping, клучниот збор "this" и многу повеќе

- Како да направиte JavaScript кодoт да комуницира со веб страната: DOM манипулација. Научете како да ги изберете и да ги промените елементите на веб страната, да креирате нови елементи и да управувате со DOM events

- Сложени функции на JavaScript, како што се: function constructors, prototypal inheritance, first-class functions, closures, the bind and apply methods…

- Ќе кодираме 1 апликација од реалниот свет за да ги примениме нашите знаења и да научиме нови концепти

- Ќе научите како да го организирате и структурирате вашиот код користејќи модули и функции, како да креирате data policy и encapsulation и зошто тоа е толку важно

- Сите новости во последната верзија на JavaScript: нови функции

- Asynchronous JavaScript

- Модерен JavaScript во 2018та година: Научете како да креирате современ работен процес за развој со NPM, Webpack, Babel и ES6 модули.

 

За кого е наменет овој курс:

-Вие сте невработен или студент,

-Сакате да започнете со програмирање воопшто: JavaScript е одличен јазик за да научите како да го кодот,

-Сакате да стекнете понапредно знаење за најпопуларниот програмски јазик во светот: JavaScript,

-Имате изучувано други курсеви за JavaScript, но сè уште не се чувствувате уверени дека можете да кодирате апликации,

-Заинтересирани сте да користите популарни frameworks како React, Angular или Node.

Дали сакате да го научите програмскиот јазик број # 1 кој движи интернетот?

Ако вашиот одговор е големо ДА ... Тогаш ова е курсот што го барате!

Ова е навистина комплетен курс за JavaScript, кој го надминува она што на другите курсеви за JavaScript би го научиле.

Од комплетен JavaScript почетник на крајот на курсот ќе станете искусен девелопер. Вие не само што ќе го научите JavaScript јазикот, туку и ќе научите како да програмирате. Како да ги решите проблемите, како да структурирате и организирате код користејќи општи шаблони на JavaScript.

Ќе дознаете "зошто" нешто функционира во JavaScript, а не само "како".

Овој курс е различен бидејќи не станува збор само за пишување на код, туку и за тоа како и зошто кодот функционира онака како што тоа го прави. Бидејќи тоа е совршена мешавина помеѓу теоријата и праксата, ќе учиме на реални проекти и практични примери.

 

Значи, до крајот на курсот, ќе бидете способен JavaScript програмер, способен да го напишете, разберете и разградите JavaScript кодот користејќи ги сите моќни функции што ни ги нуди јазикот.

 

Курсот е во времетраење од 28 часа, односно два пати неделно по 3 часа. 

Што се ќе научите на овој курс:

- Сите основни принципи на програмирањето и JavaScript: варијабли, типови на податоци, булова логика, if/else loops, јамки, функции, објекти, низи и многу повеќе

- Сè што треба да знаете за да стекнете длабоко разбирање за тоа како JavaScript работи позадински: извршување, подигање, scoping, клучниот збор "this" и многу повеќе

- Како да направиte JavaScript кодoт да комуницира со веб страната: DOM манипулација. Научете како да ги изберете и да ги промените елементите на веб страната, да креирате нови елементи и да управувате со DOM events

- Сложени функции на JavaScript, како што се: function constructors, prototypal inheritance, first-class functions, closures, the bind and apply methods…

- Ќе кодираме 1 апликација од реалниот свет за да ги примениме нашите знаења и да научиме нови концепти

- Ќе научите како да го организирате и структурирате вашиот код користејќи модули и функции, како да креирате data policy и encapsulation и зошто тоа е толку важно

- Сите новости во последната верзија на JavaScript: нови функции

- Asynchronous JavaScript

- Модерен JavaScript во 2018та година: Научете како да креирате современ работен процес за развој со NPM, Webpack, Babel и ES6 модули.

 

За кого е наменет овој курс:

-Вие сте невработен или студент,

-Сакате да започнете со програмирање воопшто: JavaScript е одличен јазик за да научите како да го кодот,

-Сакате да стекнете понапредно знаење за најпопуларниот програмски јазик во светот: JavaScript,

-Имате изучувано други курсеви за JavaScript, но сè уште не се чувствувате уверени дека можете да кодирате апликации,

-Заинтересирани сте да користите популарни frameworks како React, Angular или Node.

Напишете сопствен осврт
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  • Лош
  • Одлично