Немате ставки во вашата кошничка.
Пребарување
Filters

Курс за 3DS Max

Што вклучува програмата? По завршувањето на овој курс, студентот ќе биде добро запознаен со најновата верзија на програмот 3DS Max и неговите алатки. Ќе научи како да направи 3D визуализација за внатрешното уредување на просторот, но и како да моделира-дизајнира мебел во истиот. *Вкупно: 3 месеци 🔔 Почеток: 10.06.2024г. За пријави до 30.05.2024 година, цената е со 30% попуст. Пријави се на 078/399-947, 076/336-666, фејсбук или инстаграм или пак на емаил contact@different.com.mk
Шифра: 3д123
ден 26.000,00
- +

Што вклучува програмата?

По завршувањето на овој курс, студентот ќе биде добро запознаен со најновата верзија на програмот 3DS Max и неговите алатки. Ќе научи како да направи 3D визуализација за внатрешното уредување на просторот, но и како да моделира-дизајнира мебел во истиот.

За кого е наменет овој курс?

За секој што сака да се занимава со 3Д моделирање во областа на архитектурата и внатрешниот дизајн. За сите студенти по архитектура, ентериер и дизајн на мебел како и за сите ентузијасти да го научат овој програм.

Програма

 •                 Вовед во 3DS Max и основни алатки :
 1.      Изучување на 3DS Max interface, навигација низ 3D просторот и користење на алатките: Запознавање со main toolbar, долен interface, unit’s setup, command panel.

 

 •                 Основи на моделирање и дизајн на мебел:

(Изучување на алатките за моделирање)

 1.      Моделирање со линии и модификатори
 2.      Моделирање со основни фигури
 3.      Моделирање преку слика 
 4.      Моделирање со помош на Editable poly
 5.      Запознавање со Compound objects
 6.      Модификатори
 7.      Завршна вежба комбинирано моделирање BARCELONA CHAIR

 

 •                 Моделирање и уредување на ентериер :
 1.      Користење на алатките AEC extended, Door, Window, Stairs
 2.   Имплементирање на DWG file и 3D Objects.

 

 •                 Vray- Светло и рендер setup:
 1.   Запознавање и основи на V-Ray 5
 2.   Vray светло и камера – environment map, HDRI map …
 3.   Vray Студио и материјали – UVW Map, textures…
 4.   Vray render setup

 

 •                 Завршен проект 

             17. Изработка на завршен проект Ентериер

    

 

 

бр.

План на програма

1

Инсталација на програмот 3Ds Max 2021 и V-Ray 5

2

Вовед во 3ds Max 2021

3

Моделирање со линии и модификатори (Splines)

4

 

Моделирање со основни фигури (Тротинет)

5

Моделирање преку слика (Свеќник)

6

Моделирање со помош на Editable poly

7

Запознавање со Compound objects

8

Модификатори

9

Завршна вежба комбинирано моделирање BARCELONA CHAIR

10

Завршна вежба комбинирано моделирање BARCELONA CHAIR

11

Запознавање со алатките AEC extended, Door, Window, Stairs

12

Имплементирање на DWG file и 3D Objects

13

Запознавање и основи на V-Ray 5

14

V-Ray камер и светло – environment map, HDRI map…

15

V-Ray студио и матријали – UVW Map, map, textures…

16

V-ray render setup

17

 

Изработка на завршен проект

18

19

20

 

 

Што вклучува програмата?

По завршувањето на овој курс, студентот ќе биде добро запознаен со најновата верзија на програмот 3DS Max и неговите алатки. Ќе научи како да направи 3D визуализација за внатрешното уредување на просторот, но и како да моделира-дизајнира мебел во истиот.

За кого е наменет овој курс?

За секој што сака да се занимава со 3Д моделирање во областа на архитектурата и внатрешниот дизајн. За сите студенти по архитектура, ентериер и дизајн на мебел како и за сите ентузијасти да го научат овој програм.

Програма

 •                 Вовед во 3DS Max и основни алатки :
 1.      Изучување на 3DS Max interface, навигација низ 3D просторот и користење на алатките: Запознавање со main toolbar, долен interface, unit’s setup, command panel.

 

 •                 Основи на моделирање и дизајн на мебел:

(Изучување на алатките за моделирање)

 1.      Моделирање со линии и модификатори
 2.      Моделирање со основни фигури
 3.      Моделирање преку слика 
 4.      Моделирање со помош на Editable poly
 5.      Запознавање со Compound objects
 6.      Модификатори
 7.      Завршна вежба комбинирано моделирање BARCELONA CHAIR

 

 •                 Моделирање и уредување на ентериер :
 1.      Користење на алатките AEC extended, Door, Window, Stairs
 2.   Имплементирање на DWG file и 3D Objects.

 

 •                 Vray- Светло и рендер setup:
 1.   Запознавање и основи на V-Ray 5
 2.   Vray светло и камера – environment map, HDRI map …
 3.   Vray Студио и материјали – UVW Map, textures…
 4.   Vray render setup

 

 •                 Завршен проект 

             17. Изработка на завршен проект Ентериер

    

 

 

бр.

План на програма

1

Инсталација на програмот 3Ds Max 2021 и V-Ray 5

2

Вовед во 3ds Max 2021

3

Моделирање со линии и модификатори (Splines)

4

 

Моделирање со основни фигури (Тротинет)

5

Моделирање преку слика (Свеќник)

6

Моделирање со помош на Editable poly

7

Запознавање со Compound objects

8

Модификатори

9

Завршна вежба комбинирано моделирање BARCELONA CHAIR

10

Завршна вежба комбинирано моделирање BARCELONA CHAIR

11

Запознавање со алатките AEC extended, Door, Window, Stairs

12

Имплементирање на DWG file и 3D Objects

13

Запознавање и основи на V-Ray 5

14

V-Ray камер и светло – environment map, HDRI map…

15

V-Ray студио и матријали – UVW Map, map, textures…

16

V-ray render setup

17

 

Изработка на завршен проект

18

19

20

 

 

Напишете сопствен осврт
 • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
 • Лош
 • Одлично