Немате ставки во вашата кошничка.
Пребарување
Filters

WordPress & SEO

За жал, овој производ не е повеќе достапен.

Овој курс е специјално дизајниран за сите почетници кои никогаш до сега не изработиле веб страна. Курсот е во траење од 8 недели, односно 48 часа.
Шифра: 1
ден 24.900,00
- +

Сакате да креирате сопствена веб страна и да започнете сопствен бизнис?


Курсот за Wordpress & Search Engine Optimization (SEO) е совршен за вашиот старт. Овој курс е специјално дизајниран за сите почетници кои никогаш до сега не изработиле веб страна.


Со Wordpress можете да креирате блог или пак веб страна за вашата компанија каде што ќе ги продавате своите услуги или производи. Уште во првите неколку часови ќе научите како да ја хостирате веб страната, како да инсталирате тема, да креирате страна и истата да ја оптимизирате согласно правилата и насоките на интернет пребарувачите (Google, Yahoo…).


Зошто да изучите Wordpress & Search Engine Optimization (SEO) токму од нас?

Дифферент.мк е компанија со повеќе од 6 години работно искуство и повеќе од 1000 изработени и оптимизирани веб страни за голем број на странски и домашни компании. Овој курс е интерактивен, односно се изучува преку практични примери. На крајот од овој курс секој од учесниците ќе ја има изработено својата прва Wordpress страна. Сите учесници на крајот од наставата ќе добијат сертификати за завршен курс, како и ќе се стекнат со можност за пракса или вработување.

 

Курсот е во траење од 8 недели, односно 48 часа.

 

Што ќе научите на овој курс:


• Како да направите сопствена веб страна со помош на Wordpress
• Како да дизајнирате веб страна онака како што сте замислиле
• Како да ја уредите веб страната според вашите потреби: блог, корпоративна веб страна или е-комерц веб страна
• Како и каде да ја хостирате веб страната на безбеден и евтин начин
• Како да дизајнирате страни, мени, сајдбар, футер, односно да креирате модерна и професионална веб страна
• Како да најдете теми и како да ги инсталирате
• Што се плагини, како да ги барате и како да ги инсталирате
• Како да направите back-up на вашата веб страна
• Како да направите вашата веб страна да биде индексирана од страна на интернет пребарувачите (SEO)
• Како функционираат интернет пребарувачите (Google, Yahoo, Bing…)
• Стратегија на клучни зборови
• Како да ја истражите конкуренцијата
• Како да креирате содржина
• Линкување
• Анализа на постигнатите резултати
• Google AdS
• Како да ја зголемите активноста на социјалните медиуми со помош на бесплатни алатки
• Сетирање на коментари и контакт страна со цел избегнување на спам-ови
• Како да направите брза и респонзивна веб страна
• Mobile-friendly веб страна
• Како да направите безбедна веб страна, заштитена од хакери
• Сетирање на е-комерц веб страна

 

За кого е наменет овој курс?


Овој курс е наменет за лица со и без основно познавање, како и за лица кои имаат основно познавање од HTML, CSS, JS, кои што:

• имаат сопствена или работат во компанија, а компанијата нема своја веб страна
• сакаaт да започнат свој онлајн бизнис
• имаат сопствен блог
• или едноставно за секој кој што сака нов предизвик во кариерата.

Сакате да креирате сопствена веб страна и да започнете сопствен бизнис?


Курсот за Wordpress & Search Engine Optimization (SEO) е совршен за вашиот старт. Овој курс е специјално дизајниран за сите почетници кои никогаш до сега не изработиле веб страна.


Со Wordpress можете да креирате блог или пак веб страна за вашата компанија каде што ќе ги продавате своите услуги или производи. Уште во првите неколку часови ќе научите како да ја хостирате веб страната, како да инсталирате тема, да креирате страна и истата да ја оптимизирате согласно правилата и насоките на интернет пребарувачите (Google, Yahoo…).


Зошто да изучите Wordpress & Search Engine Optimization (SEO) токму од нас?

Дифферент.мк е компанија со повеќе од 6 години работно искуство и повеќе од 1000 изработени и оптимизирани веб страни за голем број на странски и домашни компании. Овој курс е интерактивен, односно се изучува преку практични примери. На крајот од овој курс секој од учесниците ќе ја има изработено својата прва Wordpress страна. Сите учесници на крајот од наставата ќе добијат сертификати за завршен курс, како и ќе се стекнат со можност за пракса или вработување.

 

Курсот е во траење од 8 недели, односно 48 часа.

 

Што ќе научите на овој курс:


• Како да направите сопствена веб страна со помош на Wordpress
• Како да дизајнирате веб страна онака како што сте замислиле
• Како да ја уредите веб страната според вашите потреби: блог, корпоративна веб страна или е-комерц веб страна
• Како и каде да ја хостирате веб страната на безбеден и евтин начин
• Како да дизајнирате страни, мени, сајдбар, футер, односно да креирате модерна и професионална веб страна
• Како да најдете теми и како да ги инсталирате
• Што се плагини, како да ги барате и како да ги инсталирате
• Како да направите back-up на вашата веб страна
• Како да направите вашата веб страна да биде индексирана од страна на интернет пребарувачите (SEO)
• Како функционираат интернет пребарувачите (Google, Yahoo, Bing…)
• Стратегија на клучни зборови
• Како да ја истражите конкуренцијата
• Како да креирате содржина
• Линкување
• Анализа на постигнатите резултати
• Google AdS
• Како да ја зголемите активноста на социјалните медиуми со помош на бесплатни алатки
• Сетирање на коментари и контакт страна со цел избегнување на спам-ови
• Како да направите брза и респонзивна веб страна
• Mobile-friendly веб страна
• Како да направите безбедна веб страна, заштитена од хакери
• Сетирање на е-комерц веб страна

 

За кого е наменет овој курс?


Овој курс е наменет за лица со и без основно познавање, како и за лица кои имаат основно познавање од HTML, CSS, JS, кои што:

• имаат сопствена или работат во компанија, а компанијата нема своја веб страна
• сакаaт да започнат свој онлајн бизнис
• имаат сопствен блог
• или едноставно за секој кој што сака нов предизвик во кариерата.

Напишете сопствен осврт
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  • Лош
  • Одлично
Корисниците кои го купиле овој производ исто така купија
Слика на Академија за Full Stack Development

Академија за Full Stack Development

1
Со Full Stack Development Академијата можете добро да ги наплатите вештините во Web програмирањето. Доколку сте еден од тие кои сакаат да ги збогатат своите вештини и знаење а и тоа добро да го наплатат., тогаш оваа академија е токму за вас! Времетраење на академијата: 30 недели (3 пати неделно по 3 часа), Можност за пракса и вработување. Почеток 01.09.2019г, 18:00ч 10% ПОПУСТ ЗА УПИС ДО 1ВИ ЈУНИ. АПЛИЦИРАЈ НА НАШАТА Е-МАИЛ АДРЕСА ИЛИ ВО ПОРАКА НА ФЕЈСБУК И ИНСТАГРАМ.
ден 100.000,00