Немате ставки во вашата кошничка.
Пребарување
Filters

Академија за Визуелна дигитална уметност (Invisible VFX: The Art of Compositing)

За жал, овој производ не е повеќе достапен.

Учиме како се прават визуелни дигитални ефекти на најпознатите блокбастери во филмската индустрија и светски познати реклами. Се запознаваме со процесот на реализација на филм или реклама. Наученото ќе го примениме создавајќи ваше дело, правејќи едноминутен филм. 🔔 Почеток :Септември 2019 ⏰ Времетрање: 28 недели 10% ПОПУСТ ЗА УПИС ДО 1ВИ ЈУНИ. АПЛИЦИРАЈ НА НАШАТА Е-МАИЛ АДРЕСА ИЛИ ВО ПОРАКА НА ФЕЈСБУК И ИНСТАГРАМ.
Шифра: 14
ден 120.000,00
- +

10% ПОПУСТ ЗА УПИС ДО 1ВИ ЈУНИ.

АПЛИЦИРАЈ НА НАШАТА Е-МАИЛ АДРЕСА ИЛИ ВО ПОРАКА НА ФЕЈСБУК И ИНСТАГРАМ.

 

Учиме како се прават визуелни дигитални ефекти на најпознатите блокбастери во филмската индустрија и светски познати реклами.  Се запознаваме со процесот на реализација на филм или реклама.  Наученото ќе го примениме создавајќи наше дело, правејќи едноминутен филм.

 

Што ќе научите на овaa академија:

 

- Што значи продукција и постпродукција

- Како се создава филм, реклама

- Што се визуелни дигитални ефекти и како се прават

- Што е композитинг

- Работа во композитинг софтвер

- Елементарни чекори при работа во композитинг софтвер

  (2D, 3D camera, photogrammetry, matchmoving, rotoscoping, paint)

- Создавање едноминутен филм кој може да го користите за ваше портфолио

 

 

ПРОГРАМА

 

Недела

- Учиме што е продукција и постпродукција

- Дигитална слика, формат и резолуција

- Логоритамски наспроти линеарни вредности на филм

- Математичка премултипликација на слика

 

II Недела

- Вовед и запознавање со софтвер за визуелни дигитални ефекти

 

III Недела

- Фотограметрија

- Користење на информации од камера

- Тракување

 

IV Недела

 - Matchmoving

 

Недела

- Локација на камера во просторот

- Локација на 3Д простор

 

VI Недела

- Moving object in 3D space

 

VII Недела

- Lens distortion

 

VIII Недела

- Градење 3Д сцена

 

IX Недела

- Planar track

 

Недела

- Paint

- Clean plates

 

XI Недела

- Warping and morphing

 

XII Недела

- Retiming

 

XIII Недела

- Wire removal

- Marker removal

 

XIV Недела

- Keying, Introduction to keying methods

- Despill process

 

XV Недела

- Ротоскопинг

 

XVI Недела

- Композитинг

 

XVII Недела

- Вовед во 3D просторот на композитинг софтверот

- Projection types and 3D displacement

- Camera projections

  

XVIII Недела

- Композитинг со 3Д рендер елементи

 

XIX Недела

- 2D and 3D motion blur

 

XX  Недела

- Edge pre and post- treatment

 

XXI  Недела

- Stabilization and camera shake

 

XXII Недела

- Color корекција

 

XXIII Недела

- Апликација на граин, Matching film grain

 

XXIV Недела

- Филмски формат

 

XXV Недела

Motion graphics

 

XXVI Недела

- Финализирање на вашиот кадар

 

XXVII  Недела

- Demo reel

 

XXVIII Недела

- Презентација на кадрите

 

 

 За кого е наменета оваа академија?

 

- За секој кој го интересира филмската уметност

аматерски или со желба за надградување на своите знаењеа и постигнување на професионален успех

- За оние кои се презаситени од својата стара професија и сакаат да се стекнат со нова и профитабилна професија

- За студенти и сите оние кои немаат работа

 

За подетални информации околу програмата и се она што ве интересира со оваа академија, исконтактирајте не на: 

078/399-947, 076/336-666,

или пак на е-маил во контакт формата.

10% ПОПУСТ ЗА УПИС ДО 1ВИ ЈУНИ.

АПЛИЦИРАЈ НА НАШАТА Е-МАИЛ АДРЕСА ИЛИ ВО ПОРАКА НА ФЕЈСБУК И ИНСТАГРАМ.

 

Учиме како се прават визуелни дигитални ефекти на најпознатите блокбастери во филмската индустрија и светски познати реклами.  Се запознаваме со процесот на реализација на филм или реклама.  Наученото ќе го примениме создавајќи наше дело, правејќи едноминутен филм.

 

Што ќе научите на овaa академија:

 

- Што значи продукција и постпродукција

- Како се создава филм, реклама

- Што се визуелни дигитални ефекти и како се прават

- Што е композитинг

- Работа во композитинг софтвер

- Елементарни чекори при работа во композитинг софтвер

  (2D, 3D camera, photogrammetry, matchmoving, rotoscoping, paint)

- Создавање едноминутен филм кој може да го користите за ваше портфолио

 

 

ПРОГРАМА

 

Недела

- Учиме што е продукција и постпродукција

- Дигитална слика, формат и резолуција

- Логоритамски наспроти линеарни вредности на филм

- Математичка премултипликација на слика

 

II Недела

- Вовед и запознавање со софтвер за визуелни дигитални ефекти

 

III Недела

- Фотограметрија

- Користење на информации од камера

- Тракување

 

IV Недела

 - Matchmoving

 

Недела

- Локација на камера во просторот

- Локација на 3Д простор

 

VI Недела

- Moving object in 3D space

 

VII Недела

- Lens distortion

 

VIII Недела

- Градење 3Д сцена

 

IX Недела

- Planar track

 

Недела

- Paint

- Clean plates

 

XI Недела

- Warping and morphing

 

XII Недела

- Retiming

 

XIII Недела

- Wire removal

- Marker removal

 

XIV Недела

- Keying, Introduction to keying methods

- Despill process

 

XV Недела

- Ротоскопинг

 

XVI Недела

- Композитинг

 

XVII Недела

- Вовед во 3D просторот на композитинг софтверот

- Projection types and 3D displacement

- Camera projections

  

XVIII Недела

- Композитинг со 3Д рендер елементи

 

XIX Недела

- 2D and 3D motion blur

 

XX  Недела

- Edge pre and post- treatment

 

XXI  Недела

- Stabilization and camera shake

 

XXII Недела

- Color корекција

 

XXIII Недела

- Апликација на граин, Matching film grain

 

XXIV Недела

- Филмски формат

 

XXV Недела

Motion graphics

 

XXVI Недела

- Финализирање на вашиот кадар

 

XXVII  Недела

- Demo reel

 

XXVIII Недела

- Презентација на кадрите

 

 

 За кого е наменета оваа академија?

 

- За секој кој го интересира филмската уметност

аматерски или со желба за надградување на своите знаењеа и постигнување на професионален успех

- За оние кои се презаситени од својата стара професија и сакаат да се стекнат со нова и профитабилна професија

- За студенти и сите оние кои немаат работа

 

За подетални информации околу програмата и се она што ве интересира со оваа академија, исконтактирајте не на: 

078/399-947, 076/336-666,

или пак на е-маил во контакт формата.

Напишете сопствен осврт
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  • Лош
  • Одлично