Немате ставки во вашата кошничка.
Пребарување
Filters

Академија за Full Stack Development

Со Full Stack Development Академијата можете добро да ги наплатите вештините во Web програмирањето. Доколку сте еден од тие кои сакаат да ги збогатат своите вештини и знаење а и тоа добро да го наплатат., тогаш оваа академија е токму за вас! Времетраење на академијата: 30 недели (3 пати неделно по 3 часа), Можност за пракса и вработување. Почеток 01.09.2019г, 18:00ч 10% ПОПУСТ ЗА УПИС ДО 1ВИ ЈУНИ. АПЛИЦИРАЈ НА НАШАТА Е-МАИЛ АДРЕСА ИЛИ ВО ПОРАКА НА ФЕЈСБУК И ИНСТАГРАМ.
Шифра: 1
ден 100.000,00
- +

 

10% ПОПУСТ ЗА УПИС ДО 1ВИ ЈУНИ.

АПЛИЦИРАЈ НА НАШАТА Е-МАИЛ АДРЕСА ИЛИ ВО ПОРАКА НА ФЕЈСБУК И ИНСТАГРАМ.

 

По завршување на оваа програма, ќе бидете спремни самостојно да изградите сопствена веб апликација.

Добиеното знаење за PHP и MySQL програмирање и администрирање е нешто што вас ќе ви помогне во пораст на вашиот кариерен развој во полетo на интернет програмирањето воопшто. Ќе ги научите основите и напредните техники на PHP, инсталација на (Sublime text и WAMP), работа со конзоли Chrome и Firefox. Како напредна техника изучување на Laravel.

Основи на PHP
 - Што е PHP
 - Дефинирање на целите
 
Инсталирање на потребните алатки
 - Инсталирање на Sublime text
 - Инсталирање на WAMP
 - Работа со конзола Chrome и Firefox
 
HTML5
 - Запознавање со HTML5
 - Листи
 - Табели
 - Форми
 - Најчесто употребувани HTML5 тагови
 - Прва вежба
 
CSS3
 - Вовед во CSS и за што се користи
 - CSS тагови
 - Box model
 - Текст и стилување
 - Позиционирање
 - Media queries
 - Втора вежба
 
MySQL
 - Вовед во MySQL
 - SQL команди
 - CRUD операции
 - Дијаграми
 - Трета вежба
 
PHP
 - Основна синтакса
 - Варијабли, броеви, стрингови и датуми
 - Оператори
 - Кондиционали
 - Четврта вежба
 
 - Низи
 - Фунцкции
 - Форми
 - Валидаија на форми
 - Форма со побарување 
 - Email форма
 - Петта вежба
 
PHP
 - Мултидимензионали низи
 - Вежба
 
 - Конецпти на библиотеки
 - Фајлови, читање, пишување, креирање, закачување
 - Вежба
 
 - Колачиња
 - Вежба
 
 - Справување со грешки
 - Вежба
 
PHP
 - Концепти на OOP  
 - Концепти на MVC
 
Што е Laravel ?
 
- Почетна инсталација и побарувања
- Структура на Laravel
- Основи на рутирање во Laravel
- Laravel и frontend
- Фајлови со blade layout
- Испраќање податоци na frontend
- Контролери
- Бази на податоци и миграции
- MVC, елоквент и namespaces
- Форми и CSFR заштита
- Две нивоа на валидација
- Основи на авторизација
- Енкапсулација
- Елоквент релација
- Нотификации
- Конвенција на рутирање
- Тестирање со Ларавел

Станете Full Stack Developer  

На оваа PHP програма ќе научите да конструирате, пишувате, дополнувате и одржувате интернет апликации во PHP. Ќе добиете програмско знаење за програмирањето на напредните web апликации кои опфаќаат изработка на шопови, интернет поратли, форуми, страни специјализирани за социјални мрежи како (Facebook, YouTube).

Изработете софтвер по сопствена мерка.

Програмерите на PHP web апликацијата изработуваат софтвер кој го убрзуваат, олеснуваат и создаваат поврзувањето со web и интернетот воопшто, како и електронското работење (e-Business). Во нивната работа постојано е потребно развивање на напредни апликации како и одржување на постоечките. 

 

За подетални информации околу програмата и се она што ве интересира за оваа академија, исконтактирајте не на:

078/399-947, 076/336-666,

или пак на е-маил во контакт формата.

 

10% ПОПУСТ ЗА УПИС ДО 1ВИ ЈУНИ.

АПЛИЦИРАЈ НА НАШАТА Е-МАИЛ АДРЕСА ИЛИ ВО ПОРАКА НА ФЕЈСБУК И ИНСТАГРАМ.

 

По завршување на оваа програма, ќе бидете спремни самостојно да изградите сопствена веб апликација.

Добиеното знаење за PHP и MySQL програмирање и администрирање е нешто што вас ќе ви помогне во пораст на вашиот кариерен развој во полетo на интернет програмирањето воопшто. Ќе ги научите основите и напредните техники на PHP, инсталација на (Sublime text и WAMP), работа со конзоли Chrome и Firefox. Како напредна техника изучување на Laravel.

Основи на PHP
 - Што е PHP
 - Дефинирање на целите
 
Инсталирање на потребните алатки
 - Инсталирање на Sublime text
 - Инсталирање на WAMP
 - Работа со конзола Chrome и Firefox
 
HTML5
 - Запознавање со HTML5
 - Листи
 - Табели
 - Форми
 - Најчесто употребувани HTML5 тагови
 - Прва вежба
 
CSS3
 - Вовед во CSS и за што се користи
 - CSS тагови
 - Box model
 - Текст и стилување
 - Позиционирање
 - Media queries
 - Втора вежба
 
MySQL
 - Вовед во MySQL
 - SQL команди
 - CRUD операции
 - Дијаграми
 - Трета вежба
 
PHP
 - Основна синтакса
 - Варијабли, броеви, стрингови и датуми
 - Оператори
 - Кондиционали
 - Четврта вежба
 
 - Низи
 - Фунцкции
 - Форми
 - Валидаија на форми
 - Форма со побарување 
 - Email форма
 - Петта вежба
 
PHP
 - Мултидимензионали низи
 - Вежба
 
 - Конецпти на библиотеки
 - Фајлови, читање, пишување, креирање, закачување
 - Вежба
 
 - Колачиња
 - Вежба
 
 - Справување со грешки
 - Вежба
 
PHP
 - Концепти на OOP  
 - Концепти на MVC
 
Што е Laravel ?
 
- Почетна инсталација и побарувања
- Структура на Laravel
- Основи на рутирање во Laravel
- Laravel и frontend
- Фајлови со blade layout
- Испраќање податоци na frontend
- Контролери
- Бази на податоци и миграции
- MVC, елоквент и namespaces
- Форми и CSFR заштита
- Две нивоа на валидација
- Основи на авторизација
- Енкапсулација
- Елоквент релација
- Нотификации
- Конвенција на рутирање
- Тестирање со Ларавел

Станете Full Stack Developer  

На оваа PHP програма ќе научите да конструирате, пишувате, дополнувате и одржувате интернет апликации во PHP. Ќе добиете програмско знаење за програмирањето на напредните web апликации кои опфаќаат изработка на шопови, интернет поратли, форуми, страни специјализирани за социјални мрежи како (Facebook, YouTube).

Изработете софтвер по сопствена мерка.

Програмерите на PHP web апликацијата изработуваат софтвер кој го убрзуваат, олеснуваат и создаваат поврзувањето со web и интернетот воопшто, како и електронското работење (e-Business). Во нивната работа постојано е потребно развивање на напредни апликации како и одржување на постоечките. 

 

За подетални информации околу програмата и се она што ве интересира за оваа академија, исконтактирајте не на:

078/399-947, 076/336-666,

или пак на е-маил во контакт формата.

Напишете сопствен осврт
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  • Лош
  • Одлично